Црква „Свети Илија“, село Веселчани

Црква „Свети Илија“, село Веселчани

Црква „Свети Илија“, село Веселчани

Црквата „Свети Илија“ во село Веселчани е изградена и осветена на 28 септември 1857 година од Пелагонсикиот митрополит Бенедикт.

Нема Коментари

Коментирај

© 2011/12 dbmc