Црква „Рождество на Пресвета Богородица“, село Врбоец.

Црква „Рождество на Пресвета Богородица“, село Врбоец

Црква „Рождество на Пресвета Богородица“, село Врбоец

Црквата „Рождество на Пресвета Богородица“ во село Врбоец е еднокорабна градба, со полукружна апсида на источната страна. Градбата е започната во 1966 година, а завршена е во 1977 година, кога е и осветена. Црквата е осветена од Пелагонискиот епископ Ангелариј.

Нема Коментари

Коментирај

© 2011/12 dbmc