Настоjaтелитe на Бугарската економска заедница. Јанчулев е трет во третиот ред.

Борис Јанчулев

Борис Јорданов Јанчулев е македонски научник од областа на економијата.

Јанчулев е роден во 1898 година во Прилеп, во семејството на лекарот Јордан Јанчулев. Борис е доктор по економски науки. Автор е на многу публикации од областа на економијата, меѓу кои „Андреј Љапчев – таткото на бугарската кооперација“, „Андреј Љапчев – финансист“ (1934).

Нема Коментари

Коментирај

© 2011/12 dbmc