Благоја Јаничоски

Благоја Јаничоски

Благоја Јаничоски (1922-1994)

Партизан и учесник во Октомвриското востание. Во 1942 година бил уапсен и за цело време на окупацијата бил по бугарските логори.

По војната работел во социјално осигурување. По долго боледување, починал во 1994 година

Нема Коментари

Коментирај

© 2011/12 dbmc