Печатот на ВМОРО.

Антон Тошев

Антон Тошев е македонски револуционер, деец на Внатрешната македонско-одринска револуционерна организација.

Антон Тошев е роден во 1876 година во Прилеп. Во 1894 година завршил машка гимназија во Солун. Потоа учителствувал во Прилеп и во периодот од 1899-1901 година бил претседател на Прилепскиот околиски комитет на ВМОРО. Подоцна учителствувал во Кратово, Куманово и на други места низ Македонија.

Нема Коментари

Коментирај

© 2011/12 dbmc