Печатот на ВМОРО.

Алекси Колиштрков

Алекси Колиштрков е македонски револуционер, деец на Внатрешната македонско-одринска револуционерна организација.

Роден е во Прилеп. Станал член на Прилепскиот околиски комитет на ВМОРО од есента 1907 година. Во септември 1910 година, за време на невооружената акција на младотурците бил заробен заедно со Петар Ацев, Михаил Попев, Димитар Јанчулев и други видни Македонци и дејци на ВМОРО.

Нема Коментари

Коментирај

© 2011/12 dbmc