Петар Велески...

Петар Велески

Петар Велески е роден во село Заполжани во 1923 година.

Бил ученик во прилепската Гимназија, а потоа студирал на Софискиот универзитет. Во 1942 година бил уапсен од бугарските воени власти. Загинал како борец на баталјонот „Мирче Ацев“ во борбите кај Песјобрдце.

Нема Коментари

Коментирај