Параклис „Свети Георгиј“, село Беловодица.

Параклис „Свети Георгиј“, село Беловодица

Параклис „Свети великомаченик Георгиј“

Параклисот во чест на „Свети великомаченик Георгиј“ се наоѓа на магистралниот пат Прилеп-Градско, на местото каде што се дели патот за селото Беловодица. Иницијатори за неговата градба се семејството Гулески од Прилеп.

Со благослов на Митрополитот Петар, параклисот е осветен од протоереј-ставрофор Петре Ристески на 9 декември 1999 година.

Нема Коментари

Коментирај