Ристо Милчин

Ристо (Ицо) Милчин

Повеќе
Грбот на ВМОРО.

Христо Оклев – Попето

Христо Оклев – Попето

Повеќе
Грбот на ВМОРО.

Харалампија Попов

Харалампија Попов

Повеќе
Грбот на ВМОРО.

Аџи Христо Логотет

Аџи Христо Логотет

Повеќе
Надгробниот крст од аџи Христо Логотет.

Отец Спасе Игуменов

Отец Спасе Игуменов

Повеќе
2 јули 1887: Препис од молба потпишана од граѓани од Прилеп, на чело со свештениците Алекса, Јован (Јон), и Спасе Игуменов

Прим. д-р. Трајче Бошкоски

Прим. д-р. Трајче Бошкоски

Повеќе
Прим. д-р. Трајче Бошкоски.