Отец Спасе Игуменов

Отец Спасе Игуменов

Повеќе
2 јули 1887: Молба потпишана од граѓани од Прилеп, на чело со свештениците Алекса, Јован (Јон), и Спасе Игуменов

Прим. д-р. Трајче Бошкоски

Прим. д-р. Трајче Бошкоски

Повеќе
Прим. д-р. Трајче Бошкоски.

Харалампија Грашев

Харалампија Илиев Грашев

Повеќе
Печатот на  Врховниот македонско-одрински комитет.

Тома Захариев

Тома Христов Захариев

Повеќе
Втора генерација шумарски инжинери, меѓу кои е и Тома Захариев.

Црква „Свети Наум Охридски“ (во изградба)

Црквата „Свети Наум Охридски“ (во изградба)

Повеќе
Црква „Свети Наум Охридски“ (во изградба)

Црква „Свети Пантелејмон“

Црквата „Свети Пантелејмон“

Повеќе
Црква „Свети Пантелејмон“ во дворот на Градската болница.