Петре Пагурџија – Увце

ПЕТРЕ УВЦЕ

Повеќе
Јули 1937: Петре Пагурџија - Увце

Љубен Димкароски

Љубен Димкароски

Повеќе
Љубен Димкароски

„Тајна манастира Трескавца“

„ТАЈНА МАНАСТИРА ТРЕСКАВЦА“

Повеќе
Љубомир Ивановиќ: „Манастир Трескавец“, 1928 година

Манастир „Свети Јован Крстител“, Маркова Чешма (во изградба)

Манастир „Свети Јован Крстител“, Маркова Чешма (во изградба)

Повеќе
Манастир „Свети Јован Крстител“, Маркова Чешма (во изградба).

Прилепските црковни хорови

ПРИЛЕПСКИТЕ ЦРКОВНИ ХОРОВИ

Повеќе
1936: Детскиот хор во црквата „Свети Кирил и Методиј“ на Велики Петок

Манастир „Свети Илија“, село Дрен

Манастир „Свети Илија“, село Дрен

Повеќе
Манастир „Свети Илија“, Дрен.