„На развалинама старог српског града Бучина“

КРОЗ ЈУЖНУ СРБИЈУ: На развалинама старог српског града Бучина

„Време“, 24 јули 1924 година

Брег засејан со керамика и стари парички

Повеќе
24 јули 1924: „На развалинама старог српског града Бучина...“

Македонскиот тутун – Илустрирани картички од цигари

„Македонскиот тутун“

Повеќе
Тутунарско село во Македонија

Црква „Свети вмч. Георгиј“, село Сарандиново

Црква „Свети вмч. Георгиј“, село Сарандиново (во изградба)

Повеќе
2015: Осветување темели за црквата.

Црква „Свети Атанас“, село Гостиражни

Црква „Свети Атанас“, село Гостиражни

Повеќе
Црква „Свети Атанас“, село Гостиражни.

АМД „Прилепец“

АМД „Прилепец“

Повеќе
80-те години од минатиот век: Лепенка за на шофершајбна од АМД Прилепец

Прота Петре Дуков Николоски

Прота Петре Дуков Николоски

Повеќе
Прота Петре Дуков Николоски со презвитерата.