„Долго чекање со брада“ – Интервју со Димитар Гешоски во „Екран“

ДОЛГО ЧЕКАЊЕ СО БРАДА

Повеќе

27 јануари 1973: Димитар Гешоски на насловна од „Екран“

Јосиф Ковачев

Јосиф Ковачев

Повеќе
Јосиф Ковачев

Милошевци

Милошевци

Повеќе
Од архивата на семејството Милошевци

Илустрации на Димитар Кондовски за книгата „Дождовни капки“ од Ристо Давчевски

Илустрации на Димитар Кондовски

Повеќе
1964: „Дождовни капки“, илустрација на Димитар Кондовски

Благоја Ристески – Платнар: „Момчето“

Колумна: „Момчето“

Повеќе
Благоја Ристески - Платнар

ОУ „Кочо Рацин“, учебна 2006/07 година

ОУ „Кочо Рацин“, учебна 2006/07 година

Учебна 2006/07: Ученици при ОУ „Кочо Рацин“