РК „Партизан“

РК „Партизан“

Повеќе
РК „Партизан“ составен од прилепските гимназијалци, првак на градската ракометна лига, 1956 и 1957...

Илија Кондов – Даскалот

Илија Кондов – Даскалот

Повеќе
Илија Кондов – Даскалот: „Ловење пеперутки“

Велебит Рендиќ

Велебит Рендиќ

Повеќе
Велебит Рендиќ: „Автопортрет“

Методи Лепавцов – Лемето

Методи Лепавцов – Лемето

Повеќе
Методи Лепавцов - Лемето

Кирил Гегоски – Гегата

Кирил Гегоски – Гегата

Повеќе
Кирил Гегоски - Гегата

Балканските војни 1912-1913

Балканските војни 1912-1913

Повеќе
1912: Заземањето на Прилеп