Свети Димитриј

Свети Димитриј

Повеќе
Свети Димитриј

Свети великомаченик Георгиј

Свети великомаченик Георгиј

Повеќе
Свети великомаченик Георгиј

Свети Архангел Михаил

Свети Архангел Михаил

Повеќе
Икона „Свети Архангел Михаил“, насликана во 1833 г.

Воскреснувањето на четиридневниот Лазар

Воскреснувањето на четиридневниот Лазар

Повеќе
Воскреснувањето на четиридневниот Лазар

Старата чаршија

Старата Чаршија

Повеќе
Јули 1918: Старата Чаршија...

Даскали

Даскали

Повеќе
Учебна 1892-1893: Дасакали при централно машко училиште во Прилеп