XIII Сликарска колонија – Прилеп, 1970 година

Разговор со учесниците

Повеќе
4 септември 1970: „Прилеп - Поднебје создадено за уметниците“ - „Народен Глас“

Алберт Гартман (1876 – 1946)

Алберт Гартман

Повеќе
Алберт Гартман: „Улица во Прилеп“, 1916 година

Витол Станкиевич: Егзотична и блиска Македонија

ЕГЗОТИЧНА И БЛИСКА МАКЕДОНИЈА

Повеќе
4 септември 1970: „Егзотична и блиска Македонија“ - „Народен Глас“

Александар Ивановски Глоговичанец

Александар Ивановски Глоговичанец

Повеќе
70те години од минатиот век: Александар Ивановски Глоговичанец (лево)

ФК Воѓани

ФК „Воѓани“

Повеќе
4 септември 1970: „За златната средина...“ - „Народен Глас“

Интервју со Василе Димески – „Творештвото е заокружена целина“

Интервју со Василе Димески во „Просветен работник“

Повеќе
1982: Василе Димески...