Отец Атанас Николов...

Отец Атанас Николов

Отец Атанас Николов е роден во 1853 година во Прилеп, а за свештеник бил ракоположен во 1886 во Софија од Трновскиот митрополит Климент (Друмев). Од 1892, па сe до своето пензионирање во 1918 година, бил парохиски свештеник во црквата „Свето Благовештение“.

Починал во 1943 година.

Нема Коментари

Коментирај