СК „Железничар“

СК „Железничар“

СК „Железничар“ е формиран во 1930 година, како клуб во кој играле фудбалери вработени во железничката станица, односно во ложилницата. Клубот престанал да постои со затворањето на железничката станица кај Старо корзо и ложилницата.

На сликата: Димче Сливјано, Димче Бајо, Виктор Тошески, Орде Ветрушка, Илија Ергендимоски, Дуко Дограмаџијата, Ацо Рокан, Благоја Марјано, Кирил Ачески, Зенго Недески и Блаже Кусото.

Нема Коментари

Коментирај

© 2011/12 dbmc