1927/28: Ученици од ОУ „Краљевиќ Марко“.

ОУ „Цар Самоил“

ОУ „Цар Самоил“ е основано за време на српската окупација и најпрво се викало Основна школа „Краљевиќ Марко“. За време на бугарската окупација било преименувано во „Христо Ботев“, за по ослободувањето да го добие името „Цар Самоил“

Денес училиштето е подрачна единица на ОУ „Кочо Рацин“.

Нема Коментари

Коментирај

© 2011/12 dbmc