Мице Димески

Мице Димески

Мице Димески е роден во 1920 година во Прилеп.

Тој е еден од првите членови на Месниот комитет на Комунистичката партија во Прилеп. При нападот на участакот, тој ја предводел ударната група предвидена за акцијата кај Поштата. По востанието бил уапсен и осуден на 10 години затвор, кои ги одлежувал во Скопје, Сливен, Бургас и Плевен.

По ослободувањето работел во синдикатот на Македонија.

Почина на 13 јуни 2001 година.

Нема Коментари

Коментирај