Манастир „Света Петка“, село Лениште

Манастир „Света Петка“, село Лениште

Манастир „Света Петка“, село Лениште

Темелите за манастирот „Света Петка“, во близината на село Лениште, осветени се на 9 јуни 1996 година, а манастирот е осветен на 26 септември 2009 година.

Нема Коментари

Коментирај