4 август 1903: Разгледница со печат од Рагаз (Швајцарија)

Илустрирани картички од приватните колекции…

Илустрирани картички од приватните колекции…

Собирањето честитки, разгледници, картички и сл. се нарекува „филокартија“ (Philokartie, Filokartie) или „делтиологија“ (Deltiology) и е трето најраспространето колекционерско хоби, по филателијата и нумизматиката. Во овој албум се претставени ретки илустрирани картички од колекцијата на www.oldprilep.com како и од приватните колекции на нашите сограѓани…

Нема Коментари

Коментирај