ФК „Чепигово“

ФК „Чепигово“

ФК „Чепигово“ е формиран во 1978 година, но под името ФК „Тргокооп“. Клубот почнал да се натпреварува во општинската лига, а прв претседател на клубот бил Борче Ртоски. Потоа клубот се преименувал во ФК „Стокоприлеп“, за да од пред неколку години се регистрира под сегашново име.

Од редовите на ФК „Чепигово“ потекнува Зоран Дебрешлиоски, кој има настапувано за ФК „Прилеп“ и ФК „11 октомври“.

Нема Коментари

Коментирај