2014: Драган Попоски - Дада

Драган Попоски – Дада

Драган Попоски – Дада (скулптор) е роден во 1933 година во Прилеп.
Завршил Академија за ликовна уметност во 1961 година и последипломски студии во 1964 година во Белград.
Работел како професор на Факултетот за ликовни уметности во Скопје.
Во 1981 година ја добил највисоката републичка награда – „11 октомври“.

Нема Коментари

Коментирај