Дело на Драган Михајлоски - Пижа

Драган Михајлоски – Пижа

Драгомир Михајлоски – Пижа со сликарство се занимава повеќе од 35 години.

Досега имал шест самостојни и повеќе групни изложби во земјата и странство а учествувал и на повеќе ликовни колонии. Неговата ќерка Наде Тоскоска исто така се занимава со сликарство.

Јавноста првпат се запозна со нејзиниот талент во мај 2010 година, кога заедно со својот татко се преставија на изложба во ликовниот салон на Центарот за култура „Марко Цепенков“.

Нема Коментари

Коментирај