Цветан Беличански

Цветан Беличански

Цветан Беличански е доајен на прилепското новинарство.

Роден е во 1921 година во Прилеп. По професија е дипломиран историчар и универзитетски професор. Бил директор во прилепската Гимназија, а како новинар работел и соработувал со Радио Скопје, Танјуг и весниците Студент, Нова Македонија, Народен Глас, Просветен работник, Историја, Стремеж, Порта, Зенит.

Нема Коментари

Коментирај