Црква „Воздвижение на Чесниот Крст“, село Крушевица.

Црква „Воздвижение на Чесниот Крст“, село Крушевица

Црква „Воздвижение на Чесниот Крст“, село Крушевица

Црквата „Воздвижение на Чесниот Крст“ во село Крушевица се наоѓа пред самиот влез на селото, од десната страна. Црквата, според преданието, е подигната на темелите на стара црква. Црквата не е осветена и е во фаза на доопремување.

Нема Коментари

Коментирај