Црква „Свети Атанасиј“, село Забрчани

Црква „Свети Атанасиј“, село Забрчани

Црква „Свети Атанасиј“, село Забрчани

Црквата „Свети Атанасиј“ во село Забрчани е изградена во 1987 година. Градена е по иницијатива на селскиот одбор, предвидена како гробјанска црква, за задоволување на верските потреби на селаните.

Нема Коментари

Коментирај