Црква „Свети Атанасиј“, село Сенокос

Црква „Свети Атанасиј“, село Сенокос

Црква „Свети Атанасиј“, село Сенокос

Црквата „Свети Атанасиј“ во селото Сенокос е еднокорабна засведена црква, која на источната страна завршува со полукружна апсида. Според внатрешниот натпис, обновена е на 12.07.1874, врз темелите на постара градба.

Нема Коментари

Коментирај