Црква „Свети Атанасиј“, село Секирци

Црква „Свети Атанасиј“, село Секирци

Црква „Свети Атанасиј“, село Секирци

Црквата „Свети Атанасиј“ во село Секирци претставува еднокорабна градба, со полукружна апсида на источната страна. Црквата е подигната во 1858 година и истата година е осветена од Пелагонискиот митрополит Бенедикт Византиски, а живописана е во 1920 година.

Нема Коментари

Коментирај