Црква „Свети Атанасиј“, село Лениште

Црква „Свети Атанасиј“, село Лениште

Црква „Свети Атанасиј“, село Лениште

Црквата „Свети Атанасиј“ во селото Лениште е трокорабна градба, со полукружна апсида на источната страна. Подигната е во 1836 година, а обновена е во 1987 година.

Нема Коментари

Коментирај