Црква „Раѓање на Пресвета Богородица“, село Мало Радобил.

Црква „Раѓање на Пресвета Богородица“, село Мало Радобил

Црква „Раѓање на Пресвета Богородица“, село Мало Радобил

Црквата „Раѓање на Пресвета Богородица“ во село Мало Радобил претставува трикорабна базилика, која на источната страна завршува со полукружна апсида, а на западната страна има галерија на кат. Подигната и живописана е во 1913 година, Фрескоживопис има само во олтарот.

Нема Коментари

Коментирај