2004: Црквата Пресвета Богородица во Горно село

Црква „Пресвета Богородица“, Горно Село

Црква „Пресвета Богородица“, Горно Село

Црква „Пресвета Богородица“ во Горно Село е еднокорабна градба, со полукружна апсида, која од надворешната страна е расчленета на седум плитки ниши. Изградена е во 1890 година.

Нема Коментари

Коментирај