Илустрирана картичка од 1933 година...

Илустрирани картички, честитки

Илустрирани картички…

Собирањето честитки, разгледници, картички и сл. се нарекува „филокартија“ (Philokartie, Filokartie) или „делтиологија“ (Deltiology) и е трето најраспространето колекционерско хоби, по филателијата и нумизматиката.

Во овој албум се претставени илустрираните картички, кои се испратени од Прилепчани и нивните семејства и се дел од приватните колекции на нашите сограѓани.

Нема Коментари

Коментирај