Втора светска војна: Бугарскиот полициски участак Меморијален музеј „11 Октомври 1941 година“

Меморијалниот музеј

Повеќе
27 април 1942: Американска регрутациска картичка на име: Peter Yovanoff Прилепчани од САД во Втората светска војна

Прилепчани од САД во Втората светска војна

Повеќе
Сметка од 20 октомври 1902 до 15 јуни 1903 година... Финансиските злоупотреби на РК во Прилеп, 1902/03 година

Препис од сметководствената работа на револуционерниот комитет во Прилеп

Повеќе
Прилепчани и дабничани уапсени во септември 1942 година, ѕверски измачувани а потоа убиени кај Дабнички завој... Дабничкиот колеж

Масакрот кај Дабница

Повеќе
Ексхумација на телата од Цена Богоева - Џинорозот, Христо Николов Секирчанец – Ковачот, Трајко Марков Ристески - Брко (Сандански) и Киро Иваноски - Шими Со чекан по срцето…

Едно заборавено ѕверство

Повеќе
Влезот на воените гробишта во Прилеп... Германските воени гробишта

Германските воени гробишта

Повеќе
Василије Трбиќ (стои втор од десно) на свадба во Велес Василије Трбиќ

Василије Трбиќ

Повеќе
1 мај 1942: Прилепските пожарникари со возниот парк... Противпожарна заштита

Противпожарна заштита

Повеќе
Полковник Димитар Младенов Полковник Димитар Младенов

Полковник Димитар Младенов

Повеќе