Илија Миноски - Мината Илија Миноски – Мината

Илија Миноски – Мината

Повеќе
Александар Јанкулоски - Цане Александар Јанкулоски – Цане

Александар Јанкулоски – Цане

Повеќе
Борис Николоски Борис Николоски

Борис Николоски

Повеќе
Бранко Конески - Мажучанец Бранко Конески – Мажучанец

Бранко Конески – Мажучанец

Повеќе
385551_166 Воислав Спиркоски – Ганата

Воислав Спиркоски – Ганата

Повеќе
2014: Драган Попоски - Дада Драган Попоски – Дада

Драган Попоски – Дада

Повеќе
Ристо Калчевски Ристо Калчевски

Ристо Калчевски

Повеќе
1967 г.   Споменикот „Крале Марко„ изработен од Боро Крстевски, во 1963 година Скулпторство

Скулпторство

Повеќе
Илија Кавкалески Илија Кавкалески

Илија Кавкалески

Повеќе
Василе Десоски... Василе Десоски

Василе Десоски

Повеќе