Димитар Станкоски Димитар Станкоски

Димитар Станкоски

Повеќе
Нада Гешоска... Нада Гешоска

Нада Гешоска

Повеќе
Миле Попоски Миле Попоски

Миле Попоски

Повеќе
Шармер и боем, ентузијаст и интелектуалец... Кирил Миноски – Мината

Кирил Миноски

Повеќе
18 февруари 1950: Сцена од „Кир Јања“, првата претстава во НТ „Војдан Чернодрински“. Народен Театар „Војдан Чернодрински“, 1950-1955

5 ГОДИНИ ГРАДСКИ НАРОДЕН ТЕАТАР ВО ПРИЛЕП 1950-1955

Повеќе
Благоја Спиркоски како Сава Савиќ во „Протекција“ од Бранислав Нушиќ Благоја Спиркоски – Џумерко

Благоја Спиркоски – Џумерко

Повеќе