1913: Српски војници пред црквата „Успение на Пресвета Богородица“ - Трескавец Манастир „Успение на Пресвета Богородица“ – Трескавец

Манастир „Успение на Пресвета Богородица“ – Трескавец

Повеќе
2011 година... Црквата Свето Преображение Црква „Свето Преображение“

Црква „Свето Преображение“

Повеќе
1924: „Манастир Светих Арханђела код Прилепа“... Манастир „Свети Архангел Михаил“ во Варош

Манастир Свети Архангел Михаил во Варош

Повеќе
20-те години од минатиот век : Црквата Свето Благовештение... Црква „Свето Благовештение“

Црква „Свето Благовештение“

Повеќе
1918: Манастирот „Свети Никола“ кај село Прилепец. Манастир „Свети Никола“, село Прилепец

Манастир „Свети Никола“, село Прилепец

Повеќе
Црква „Свети Димитриј“ во село Ореовец. Црква „Свети Димитриј“, село Ореовец

Црква „Свети Димитриј“, село Ореовец

Повеќе