Печатот на ВМОРО. Алекси Колиштрков

Алекси Колиштрков

Повеќе
Печатот на Врховниот македонско-одрински комитет. Александар Конев

Александар Конев

Повеќе
Постхумно доделување на признание за Александар Лепавцов. Признанието го прима неговиот син Андреј Лепавцов, амбасадор во мисијата на ЕУ. Александар Лепавцов

Александар Лепавцов

Повеќе
Васка Циривири Васка Циривири

Васка Циривири

Повеќе
„Бугарската граматика“ од Мирчев Димитар Мирчев

Димитар Мирчев

Повеќе
Трајанка Јовчевска Трајанка Јовчевска

Трајанка Јовчевска

Повеќе
1984: Цветанка Секулоска Трпкова Цветанка Секулоска Трпкова

Цветанка Секулоска Трпкова

Повеќе
Петар Мрмев Петар Мрмев

Петар Мрмев

Повеќе
Димче Аџимитрески... Димче Аџимитрески

Димче Аџимитрески

Повеќе
Март 1903: Првиот број на списанието „Македонија“ Милан Грашев

Милан Грашев

Повеќе