Дваесетите години од минатиот век: Сотир Спасески сликан со свои колеги музичари Тамбурашко – мандолинската традиција во Прилеп

Тамбурашко – мандолинската традиција во Прилеп

Повеќе
КУД „Весели Пензионери“ КУД „Весели Пензионери“

КУД „Весели Пензионери“

Повеќе
1991: КУД „Моминок“ сликани со колеги од другите балкански земји во Ешме (Турција) КУД „Моминок“

КУД „Моминок”

Повеќе
Софија Никоска Софија Никоска

Виолинистката Софија Никоска

Повеќе
Група „Чоки“ Илија Бошкоски Чоки

Илија Бошкоски Чоки

Повеќе
Александра Гическа... Александра Гическа

Александра Гическа

Повеќе
Гога Зафироски... Гога Зафироски

Гога Зафироски Зафиро

Повеќе
Мај 1972: Благоја Руското (стои четвртти од лево) заедно со „Распеани Прилепчани“ на снимањето на серијалот  „Распеани градови“ Благоја Челоски – Руското

Благоја Челоски – Руското

Повеќе
1954: Тамбурашкиот оркестар при Монополот, под диригентство на Благоја Стојкоски - Капелникот... Благоја Стојкоски – Капелникот

Благоја Стојкоски – Капелникот

Повеќе
Ипче Ахмедоски Ипче Ахмедоски

Ипче Ахмедоски

Повеќе