Првиот портрет на прилепско семејство од 1793 година. Семејни фотографии

Семејни фотографии

Повеќе
ДИК „Црн Бор“ ДИК „Црн Бор“

ДИК „Црн Бор“

Повеќе
Воведение на Пресвета Богородица - Пречиста Пресвета Богородица

Пресвета Богородица

Повеќе
Христос Спасител и Жизнодавец (1394) манастир Св. Господово преображение с.Зрзе Господ Исус Христос

Господ Исус Христос

Повеќе
Свети Апостоли Петар и Павле Свети Апостоли Петар и Павле

Свети Апостоли Петар и Павле

Повеќе
Свети Димитриј Свети Димитриј

Свети Димитриј

Повеќе
Свети великомаченик Георгиј Свети великомаченик Георгиј

Свети великомаченик Георгиј

Повеќе
Икона „Свети Архангел Михаил“, насликана во 1833 г. Свети Архангел Михаил

Свети Архангел Михаил

Повеќе
Воскреснувањето на четиридневниот Лазар Воскреснувањето на четиридневниот Лазар

Воскреснувањето на четиридневниот Лазар

Повеќе
Јули 1918: Старата Чаршија... Старата чаршија

Старата Чаршија

Повеќе
Учебна 1892-1893: Дасакали при централно машко училиште во Прилеп Даскали

Даскали

Повеќе
1915: Чупе во група на бегалци од прилепските „србомански“ села, кои се повлекувале заедно со српската војска... Прилепски чупи

Прилепски чупи

Повеќе
РК „Прилеп“ - РК „Југ“ 19:9 РК „Прилеп“

РК „Прилеп“

Повеќе
Знаменце од РК „Тутунски Комбинат“ РК „Тутунски Комбинат“

РК „Тутунски Комбинат“

Повеќе
1959: Ракометната екипа на воените лица при Гарнизонот во Прилеп... Ракометната екипа на воените лица

Ракометната екипа на воените лица

Повеќе