д-р. Карпуш Благоев Бошкоски Карпуш Благоев Бошковски (1951 – 2007)

Карпуш Благоев Бошковски

Повеќе
Фотографија од архивата на семејството Димкар Деца од фамилија…

НЕКОЛКУ ДЕТИНЦКИ ЗБОРОВИ

Повеќе
Прва светска војна: Орачи од Прилепско... Земјоделството во Прилеп и прилепско…

ЗЕМЈОДЕЛСТВОТО ВО ПРИЛЕП

Повеќе
1910: Музичари на народен собир во манастирот „Св. Архангел Михаил“ во Варош Музичка традиција

Музичка традиција…

Повеќе
1917: Пред воената болница 210 во Прилепските касарни Здравство

Здравството во Прилеп

Повеќе
Могилата... Паркот на револуцијата – Могила

Могилата на непобедените

Повеќе
Годините на Првата светска војна: Турска фамилија покрај низите со тутун. Тутуни жолти отрови…

Тутунот…

Повеќе
Благоја Спиркоски - Џумерко Благоја Спиркоски – Џумерко

Благоја Спиркоски – Џумерко

Повеќе
9 мај 1918: „Офицерска куќа“ во Прилеп... Стара градска архитектура

Стара градска архитектура

Повеќе
IVV0025 In Vino Veritas

Старите рекле: „Кажи ми од каде си, ќе ти кажам каков си“.

Повеќе
Семејството на Христо Димкар на прошетка во околината на Прилеп... Излетници

Излетници

Повеќе
Христо и Љуба Димкар со друштвото на прошетка... Perpetuum mobile

Perpetuum mobile

Повеќе