Илустрација од книгата „Итар Пејо“ од Стале Попов Итар Пејо

За Итар Пејо…

Повеќе
2014: Драган Попоски - Дада Драган Попоски – Дада

Драган Попоски – Дада

Повеќе
Методија Андонов - Ченто Методија Андонов – Ченто

Методија Андонов – Ченто

Повеќе
1949/50: Ученици од IV одделение, сликани со учителка Спасија ОУ „Свети Климент Охридски“, генерации 1949 – 2000

ОУ „Свети Климент Охридски“, генерации 1949 – 2080

Повеќе
1917: Жени од Витолиште Витолиште

Витолиште

Повеќе
Димитар Талев 1964 година Опусот на Димитар Талев

Опусот на Димитар Талев

Повеќе
Прилепското вештачко езеро... Прилепското езеро

Прилепското езеро

Повеќе
Спортски слет на градскиот стадион Спортски слетови

Спортски слетови

Повеќе
Ристо Калчевски Ристо Калчевски

Ристо Калчевски

Повеќе
Седумдесеттите години од минатиот век...   Универзалната сала Универзална спортска сала

Универзална спортска сала

Повеќе
Прилепски рибари... Рибари

Рибари

Повеќе
Прилепски ловџии... Ловџии

Ловџии

Повеќе