Ристо Лозаноски Ристо Лозаноски

Ристо Лозаноски

Повеќе
Василије Трбиќ (стои втор од десно) на свадба во Велес Василије Трбиќ

Василије Трбиќ

Повеќе
Гранитен масив во близина на Прилеп... Фотографија направена од експедицијата на германскиот зоолог Franz Doflein Околината на Прилеп

Околината на Прилеп

Повеќе
1925: Патот преку Плетвар Превојот Плетвар

Превојот Плетвар

Повеќе
Превојот преку Бабуна (Присадски превој) Превојот преку Бабуна

Превојот преку Бабуна

Повеќе
Некој од семејството Сачмаровци, облечен во утаре или скутина, или народно кажано - предкурец... Сачмаровци

Сачмаровци

Повеќе
„За успомену из Забаве јадранске страже 1933 годинe“... Димитрије Зазовић, ул. Загребачка 5... Јадранска стража

Јадранска стража

Повеќе
Петре и Марија Синопере со семејството... Семејството на Трајко Синопере

Семејството на Трајко Синопере

Повеќе
1 мај 1942: Прилепските пожарникари со возниот парк... Противпожарна заштита

Противпожарна заштита

Повеќе
1968 година... Железнички возни карти: Прилеп - Бакарно Гумно и Бакарно Гумно - Прилеп... Патни билети

Патни билети…

Повеќе
Јонче Спирков Јаничоски Јонче Јаничоски – Јанич

Јонче Спирков Јаничоски

Повеќе
Марија Костоска Марија Костоска

Марија Костоска

Повеќе