2009 година: Ана Александровна Ремига: „Прилеп, Македония“ Ана Александровна Ремига

Ана Александровна Ремига

Повеќе
27 април 1942 година: Американска регрутациска картичка на име: Peter Yovanoff Прилепчани од САД во Втората светска војна

Прилепчани од САД во Втората светска војна

Повеќе
Глигор Караџоски... Глигор Караџоски

Глигор Караџоски

Повеќе
Благоја Топчиески Благоја Топчиески

Благоја Топчиески

Повеќе
Драган Димески - Даме Драган Димески – Даме

Драган Димески – Даме

Повеќе
Спасе Чутаноски во работна атмосфера... Спасе Чутаноски

Спасе Чутаноски е еден од доајените на прилепското новинарство. Роден е во Прилеп во 1928 година.

Повеќе
2002 година: Членовите на БК „Прилеп“ сликани со Џумерко како почесен член на клубот Боксерски клуб „Прилеп“

Аматерскиoт боксерски клуб „Прилеп“ е формиран во 2001 година од Иле Нешковски и Бранко Илиески, поранешни боксери на БК „Пелистер“ од Битола. Тренинзите се одржувале во салата на ОУ „Гоце Делчев“ и во салата на МЗ „Рид“.

Повеќе
ФК „Караорман“ - Ново Лагово... ФК „Караорман“, Ново Лагово

ФК „Караорман“, Ново Лагово

Повеќе
Орде Караџоски Орде Караџоски

Орде Караџоски

Повеќе
© 2011/12 dbmc