1954: Тамбурашкиот оркестар при Монополот, под диригентство на Благоја Стојкоски - Капелникот... Благоја Стојкоски – Капелникот

Благоја Стојкоски – Капелникот

Повеќе
Арсениј Јовков... Илустрации од романот „Илинден“

Илустрации од романот „Илинден“

Повеќе
Отон Полак... Отон Полак

Отон Полак

Повеќе
2003: Зградата на Економскиот факултет во Прилеп Економски факултет

Економски факултет

Повеќе
2 мај 1957: Жеревци на излет... Жеревци

Жеревци…

Повеќе
Првата балканска војна: 10-та прилепска дружина во Кукуш. 10-та Прилепска дружина

10-та Прилепска дружина

Повеќе
2011. Ропотово... Ропотово

Ропотово

Повеќе
Васил Дундов... Васил Дундов

Васил Дундов

Повеќе
Живко Козар: „Наша работа...“, 1967 година Карикатури

Карикатури…

Повеќе
Јордан Самарџиев Јордан Самарџиев

Јордан Самарџиев

Повеќе
Calvatia gigantea (Голема ќелава пуфка) Calvatia gigantea (Голема ќелава пуфка)

Calvatia gigantea (Голема ќелава пуфка)

Повеќе
Pseudochazara cingovskii во своето природно опкружување... Pseudochazara cingovskii (Чингова окатка)

Pseudochazara cingovskii (Чингова окатка) е ендемски примерок на пеперутка, која ја има само на Плетвар и на ниедно друго место во светот. Таа го носи името по д-р Јонче Чинговски, кој прв ја опишал во 1973 година.

Повеќе
© 2011/12 dbmc