Сотир Шнајдерот и сопругата Марија со калфите. Семејството Бошкоски

Семејството на Сотир Бошкоски – Шнајдерот

Повеќе
Димче Аџимитрески... Димче Аџимитрески

Димче Аџимитрески

Повеќе
1984: Карикатура од Орде Стамболџиоски Орде Стамболџиоски

Карикатурите на Орде Стамболџиоски….

Повеќе
2011: Asphodeline lutea (Базерка, Базер) Asphodeline lutea (Базерка, Базер)

Asphodeline lutea (Базерка, Базер)

Повеќе
1977: Членовите на моделарската секција при Аеро клуб „Прилеп“ Воздухопловно и ракетно моделарство

Воздухопловно и ракетно моделарство

Повеќе
2009: Монашка населба од крај на IX век до последните децении на XV век Монашка населба – „Свето Преображение”, Зрзе

Културниот комплекс „Свето Преображение”

Повеќе
КУД „Весели Пензионери“ КУД „Весели Пензионери“

КУД „Весели Пензионери“

Повеќе
Прилепски чупи - шнајдерки... Терзискиот еснаф

Терзискиот еснаф во Прилеп

Повеќе
1991: КУД „Моминок“ сликани со колеги од другите балкански земји во Ешме (Турција) КУД „Моминок“

КУД „Моминок”

Повеќе
Александра Ацеска Александра Ацеска

Александра Ацеска

Повеќе
1928: „За успомен... Посластичара код Јована Биџовића“ Алваџиско – посластичарски еснаф

Ориенталната чаршија и град

Повеќе
Софија Никоска Софија Никоска

Виолинистката Софија Никоска

Повеќе
1911: Драгутин Јовановиќ - Луне како четник Драгутин Јовановиќ – Луне

Драгутин Јовановиќ – Луне

Повеќе
Итар Пејо и Настрадин Оџа Итар Пејо и Настрадин Оџа

Книгата „Итар Пејо и Настрадин Оџа“

Повеќе
1937:  „На српском југу, Прилеп - Битољ“, гласник на српската патријаршија Говорот на српскиот Патријарх Варнава во Прилеп, 1937 година

Говорот на српскиот Патријарх Варнава во Прилеп

Повеќе