Црква „Света Троица“, Песјобрдце.

Црква „Света Троица“, Песјобрдце

Црква „Света Троица“, Песјобрдце

Црквата „Света Троица“, Песјобрдце предвидено е да се гради во кругот на новите градски гробишта. Темелите се поставени и осветени на 30 јануари 1983 година. По долги години пауза, на 9 јуни 1997 година, повторно е осветен камен-темелник за продолжување на градбата, според нов проект и нови димензии.

Нема Коментари

Коментирај