Плаката и програмата за Пивофестот 2009 година...

Пивофест 2009 година

Пивофест 2009 година

Во 209 година прилепската пиво-журка ја посетиле над 200.000 туристи, што е рекордна бројка во претходните седум традиционални изданија на фестивалот.

Биле испиени 110 тони пиво и изедени 60 тони скара. На третата вечер, за време на настапот на хрватската мегаѕвезда Северина, градот собрал повеќе од 100.000 посетители. Цената на точеното пиво се движела од 20 до 40 денари.

Нема Коментари

Коментирај