Репертоар на тон кино „Занатски дом“ 1935/40

Репертоар на филмови прикажани во тон кино „Занатски дом“

Повеќе
Сезона 1936/37: Репертоар на филмови во тон кино „Занатски дом“

„Црномурестиот бунтовник“: Интервју со Рожерио Оливеира

ЦРНОМУРЕСТИОТ БУНТОВНИК

Повеќе
Жилсон и Оливеира со „газда Кице“

Женската хазена екипа при СК Прилеп

Играта „Хазена

Повеќе
1943: Женската хазена екипа при СК Прилеп

„Малерозниот Папе“: Интервју со Блаже Филипоски

МАЛЕРОЗНИОТ ПАПЕ

Повеќе
Филипоски во старт над Костадиноски

Сонце на дирек свети

НАРОДНИ КАЖУВАЊА

СОНЦЕ НА ДИРЕК СВЕТИ

(Раскажува Пане Напески, од Прилеп, стар 71 година, пензионер)

Повеќе
Пане Напе

Планинарско друштво „Тутунски комбинат“

ПЛАНИНАРСКО ДРУШТВО „ТУТУНСКИ КОМБИНАТ“ – ПРИЛЕП

Повеќе
3 март 1981: Молба за впишување на клубот во Регистарот на граѓански здруженија - Прилеп